MENU
MENÜ
 
 

DUYURULAR

  • İTÜ PROFICIENCY SINAVI

    İTÜ PROFICIENCY sınavı GÜNCEL SINAV SİSTEMİ ve TAVSİYELERİMİZ ile ilgili videomuz için tıklayın

  • İTÜ PROFICIENCY HAZİRAN 2024 SINAVI

    İTÜ PROFICIENCY HAZİRAN 2024 sınavı Online Hazırlık Kampı ile ilgili detaylı bilgi için bize Whatsapp 0533 203 99 77 numaramızdan ulaşabilir veya info@testatolyesi.com adresine mail gönderebilirsiniz. Kayıtlar kontenjan ile sınırlıdır.

  • ÜCRETSİZ MATERYAL DESTEĞİ

    Kelime listeleri, restatement ve reading egzersizleri, çeviri materyalleri, cloze testler, örnek essayler ve daha fazlası için DOWNLOAD sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  • GÜNCEL DUYURULARIMIZ İÇİN!

    INSTAGRAM hesabımızı takip edebilirsiniz.

  • KELİME KİTABIMIZIN 4. BASKISI YAYINDA!

    The Ultimate Guide For Vocabulary kitabımızın 4. baskısı yenilenen kapak tasarımıyla yayında. Satın almak için yayınlarımız bölümünü ziyaret edebilir, sorularınız için 0533 203 99 77 nolu telefonumuzdan bize ulaşabilir veya info@testatolyesi.com adresine mail atabilirsiniz.

  • YDT, YDS, YÖKDİL, TOEFL, IELTS Hazırlık Kampları

    Danışmanlık talepleriniz için 0533 203 99 77 nolu telefonumuzdan bize ulaşabilir veya info@testatolyesi.com adresine mail atabilirsiniz.

  • YENİ YAYINIMIZ ÇIKTI! - VOCABULARY

    İngilizce seviye tespit sınavlarında en çok çıkan kelimelerin, İngilizce eşanlamlarını, Türkçe anlamlarını, örnek kullanımlarını ve çevirilerini, bölüm sonu alıştırmalarını bulacağınız ve sınav hazırlık çalışmalarınızın son döneminde sizi "ŞOK KELİME Çalışma Kampı"na sokacak, Functional Vocabulary Booklet yayında! Kargo ile gönderim için bize 0533 203 99 77 no'lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.

  • YENİ YAYINIMIZ ÇIKTI! - READING

    Functional Free-Reading Booklet adlı kitapçığımızda konu, dilbilgisi ve kelime içeriği açısından özenle seçilmiş 55 adet okuma parçasını 95 sayfaya yayılmış olarak bulacaksınız. Sınavlara hazırlık yaparken sorulu okuma çözmenin yanısıra sorusuz, sadece okuma amaçlı okuma yapmanın öneminden yola çıkarak hazırladığımız Functional Free-Reading Booklet yayında! Detaylı bilgi web sayfamız yayınlarımız bölümünde...

  • YouTube Eğitim Videolarımız

    Soru çözümünde sizlere yardımcı olacak ve sınava bakış açınızı değiştirecek olan eğitim videoları için YouTube kanalımıza abone olarak bizi takip edebilirsiniz.

  • İTÜ Proficiency Başarı Oranımız:

    %95

    İngilizce öğrenmek ile sınav geçmek arasında fark vardır!!!

    İTÜ Proficiency için "sınav tekniği" ile hazırlanabileceğiniz TEK yer!
    Peki Neden Test Atölyesi?

Sık Sorulan Sorular

Test Atölyesi Genel İngilizce kursu mudur?

HAYIR. Test Atölyesi Genel İngilizce kursu DEĞİLDİR. Burada yabancı dil öğrenme ve öğretme konularında, TOEFL, IELTS, PROFICIENCY (İTÜ, YTÜ, Boğaziçi vb), YDS gibi yabancı dil seviye tespit sınavlarına NASIL hazırlanılması gerektiği konularında danışmanlık verilmektedir.

“Sınav geçmekle İngilizce öğrenmek arasında fark vardır,” diyoruz. Bu ne demek?

Her sınav kendine özgü bir bakış açısını test eder. Genel amaçlı İngilizce öğrenirken dinleme ve konuşma çalışmaları ağırlıklıdır çünkü günlük iletişim genellikle sözlü yapılır. Gramer bu tür çalışmalarda birincil öncelik taşıyan bir konu değildir. Örneğin, “My sister go to the cinema everyday” cümlesindeki yanlış (go yerine goes yazılmalıydı) mesajı bozmadığı için günlük hayatta çok bir önem ifade etmemektedir. Amerikan popülasyonunun %40’ı bu şekilde konuşuyor zaten! Genel İngilizce derslerindeki ilk amaç öğrencinin tutukluk devresini en aza indirerek İngilizce iletişim becerisini kazandırmaktır.

ANCAK, TOEFL, IELTS ve bazı okulların özel sınavları hariç Türkiye’de yapılan hemen hemen hiçbir sınav konuşma becerisine önem vermemektedir. İTÜ Proficiency ve YDS’yi buna örnek verebiliriz. Dolayısıyla, konuşma becerisinin öne çıktığı genel amaçlı İngilizce dersleriyle bu sınavlardan birine hazırlanmanız demek elinize kılıç yerine yastık alarak savaşa girmeniz demektir!! Bu acı tecrübeyi yaşayarak gelen öğrencilerimizin sayısı maalesef endişe verecek derecede fazla. Hala bazı urumlarda Headway, Active ve bunlara benzer kitaplarla adı geçen sınavlara hazırlık yapılmaya çalışılmaktadır. Bu kitaplar “kötü” kitaplar DEĞİLLERDİR, sadece sınava hazırlık amacıyla hazırlanmadıklarından olayı öğrencilere faydaları olmamaktadır.

Tüm bunların ışığı altında diyebiliriz ki İngilizce öğrenmek ile sınav geçmek arasında fark vardır!

Test Atölyesi’nde takip edilen ve/veya tavsiye edilen kaynaklar nelerdir?

Test Atölyesi’nde TAMAMEN sınav odaklı materyal kullanırız. Materyallerimizin TÜMÜNÜ kendimiz hazırlarız. Aynı zamanda GÜLSOY Yayıncılık olarak da yabancı dil sınavlarına hazırlık kaynakları yazdığımız için özgün soru havuzumuzdaki soru sayımız 5.000’in üzerindedir. Kullandığımız kaynaklara değinirsek:


the Ultimate Guide for PROFICIENCY: İTÜ, YTÜ, Boğaziçi, ODTÜ Proficiency sınavlarına hazırlık için özel olarak hazırlanmış GÜLSOY Yayıncılık soru bankasıdır.

Test Atölyesi Konu Anlatımlı Gramer Kitapçığı: Proficiency, TOEFL, IELTS ve YDS gibi sınavlarda sorulan gramer yapılarını “analitik” biçimde öğrenebileceğiniz, sınav tekniğinizi geliştirecek bizimde hazırladığımız ve tüm gramer yapılarını hap şekline getrdiğimiz bir Test Atölyesi yayınıdır. Program içi çalışmalarımızda kullanılmaktadır ve satışı yoktur.

READ to PASS: Okuma becerinizi geliştirecek, kelime dağarcığınızı genişletecek ve kelimeleri “bağlamları içinde” öğrenebileceğiniz bir okuma becerisi geliştirme kitabıdır. Şu an için program içi çalışmalarımızda kullanılmaktadır ve satışı yoktur.

VOCAB MASTER: Intermediate (Orta) ve Advanced (İleri) seviyelerde SADECE kelime alıştırmaları içeren, “collocation” adı verilen “hangi kelime hangi kavramla kullanılır” ı öğrenebileceğiniz ve şu anda bulabileceğiniz EN GENİŞ sözlüğe sahip bir kelime alıştırma kitabıdır. Şu an için program içi çalışmalarımızda kullanılmaktadır ve satışı yoktur.

Günlük kelime, writing, restatement ve listening quizleri, hazırlanılan sınava yönelik denemeler: Bu materyaller her dönem gözden geçirilir ve yenileri eklenir. Bizlerle çalışan kişilerin başarılarını şansa bırakmadığımız için materyallerimiz özgündür ve sürekli güncellenmektedir. Bu çalışmaların satışı yoktur.

Test Atölyesi’nin programı nedir?

Test Atölyesi’nde, Proficiency, TOEFL, IELTS ve YDS için ayrı ayrı programlar hazırlamaktayız. Bir grupta EN FAZLA 15 kişiyi biraraya getirdiğimiz için ders anında her öğrencimizi tek tek gözlemleyebilmekte, sorunlarıyla ilgilenebilmekte, ders günlerinin dışında soru çözme ve etüt yapabilme imkanı sunabilmekteyiz. Test Atölyesi’nde her dönem sonunda, o dönemdeki programları tek tek masaya yatırır bir sonraki döneme yenilenmiş materyallerle hazırlanırız. Değişen öğrenci profillerini ve sınıf içindeki kişilerin iş yaşamlarını (özellikle de yüksek lisansa kabul edilen ve Proficiency sınavına ya da YDS’ye girmek için çalışan öğrencilerimiz için) göz önünde bulundurarak aynı sınav döneminde bile grupların kend iç dinamiklerine göre ayrı ayrı programlar hazırlayabilmekteyiz. Kısacası, Test Atölyesi’nde tek tip program bulunmamakta, ihtiyaç ve şartlara göre program yaratılmaktadır.

Yazı yazmayı gerektiren sınavlar için Test Atölyesi’nde essay writing (kompozisyon yazma) konusunda nasıl çalışmalar yapılmaktadır?

Test Atölyesi’nde, yazı becerileri çalışmalarının yaklaşık %25-35 oranındaki kısmını çeviri çalışmaları oluşturur. Çeviri çalışmaları sayesinde, kişiler ilk önce “neyi nasıl yazacakları” konusundaki problemlerini halleder. Daha sonraki dönemlerde HEMEN, hangi sınava hazırlık yapılıyorsa o sınavın kriterlerine göre essay yazmaya başlarız. Bu yüzden de sınavlardaki essay not ortalamamız oldukça yüksektir.

TOEFL, IELTS, Proficiency ya da YDS gibi sınavlara hazırlanırken haftanın her günü kursa gidilir mi?

KESİNLİKLE HAYIR! Sınava uzun dönem hazırlık yapan kişilerin “haftaiçi her gün” tarzındaki çalışmalardan verim alamayacakları ortadadır. Örneğin:

Kişi Pazartesi akşamı 18-21 arasında Dilbilgisi dersine girer. Eve gittiğinde saat 22:30-23:00 civarında olur. Ders çalışmadan hemen yatar. Bir gün sonra kalkar, işe gider ve aynı akşam Okuma dersine girer. Bu tür kurslara ya da bizim çalışmalarımıza yüksek lisans ya da ekonomik şartlardan dolayı çalışmak durumunda kalan lisans öğrencilerinin geldiğini unutmayınız. Pazartesi akşamı gördüğü dersin tekrarını ve kendi kafasındaki yapılandırmasını yap(a)madan Salı akşamı 18-21 arası kişi Reading dersine girer. Yine herhangi bir tekrar yap(a)madan Çarşamba akşamı 18-21 arası Writing dersine girer. Ve Perşembe akşamı ikinci Dilbilgisi dersinde “kaldıkları yerden devam etmeleri” gereken bu kişiler “Pazartesi akşamı verilen ödeve dokunamadık, bir tekrar yapmış oluruz, ödevi şimdi birlikte yapsak” derler. Ve sonuç, sizlerin bildiği ve benim de şu ana kadar gözlemlediğim başarısız bir sınav olmaktadır.

Sınava hazırlanan kişi MUTLAKA arada birer gün bırakarak çalışma yapmalı ve dilbilgisi yapıları ile kelimeleri kendi kafasında bir sistem kurarak, çağrışımlar yaratarak tasniflemelidir.

Sınava hazırlık yaparken nasıl rehberlerle çalışmalıyız?

Her şeyden önce sizleri hazırladığı sınavı iyi değil, ÇOK İYİ bilen, tanıyan ve kendisinin o sınavı geçebileceğinden emin olduğunuz rehberlerle çalışınız. Yavuz Gülsoy olarak, meslek hayatım gösterdi ki, mezuniyet sonrasında tek bir yabancı yayın okumamış, soru yazmamış, müfredat kitaplarının dışına çıkamamış ve daha da vahimi önüne cevap anahtarı almadan ders yapamayan çok İngilizce Göstericisi -öğretmen kavramını bilerek kullanmıyorum- bulunmaktadır. Rehberinizi seçerken lütfen dikkatli olunuz.

LÜTFEN, hangi kurumla ya da kişiyle hazırlanırsanız hazırlanın, şu soruları mutlaka sorun:

1. Kurumun ya da kişinin başarı yüzdesi nedir?
2. Sınıflar kaç kişilik? UNUTMAYIN ki, sınav çalışmalarında 15 kişinin üzerindeki sınıflarda başarı oranı en az %50 düşmektedir.
3. Kullandığınız kitaplar sınava yönelik mi yoksa ‘genel amaçlı’ ders kitapları mı – örneğin Headway, Active, Cutting Edge, vb.?
4. Kitaplar kurumun ya da kişinin kendi malzemesi mi yoksa alakasız kitaplardan 20-30 sayfa fotokopilerle derlenmiş kitaplar mı?
5. Ekstra soru çözme saatleri/çalışmaları var mı?
6. Kişiye özel ne gibi çalışmaları var?

2003 yılından beri yabancı dil eğitiminde gördüğümüz eksiklikleri ve bu konuda öğrencilerden duyduğumuz şikayetleri dikkate alarak TEST ATÖLYESİ’ni her dönem yenilemekteyiz.

 

 

YAYINLARIMIZ